Hakuna Matata

Tjena! Nu håller vi onsdagmorgon här i Nakuru, himmeln är klarblå och solen skiner. Vi börjar inse att tiden i Shabab går mot sitt slut, och med den insikten följer delade känslor. Vi har haft det väldigt gott här – bra arbetsuppgifter, sköna arbetskamrater, ett fint hus och det stoora privilegiet att få bo i den väldigt trevliga staden Nakuru. Men allt under solen är förgängligt, så också dessa tre månader, och vi får ta nya tag på andra platser!

De positiva känslorna som ovanstående insikt medföljer är dessa: December månad blir vääldans bra ;). En månad fylld med helgdagar och svenskar (dessa svenskar kommer bidra med att dessa helgdagar kommer kännas just som svenska helgdagar). Volentär-Robin kommer och hälsar på oss i 2 veckor med start från den 3 december, och i mitten av av december kommer vi hanka på typ 20 svenskar till! David, Jonte och många, många fler, ni är så hjärligt välkomna hit! Blir så bra ;)

Jeje, det var framtiden. Om vi ska prata lite om dåtiden. Förra veckan var vi i huvudstaden Nairobi. Vi gick lite på turistmarknaderna, besökte svenska skolan och det allmänt mycket gott! Faktiskt väldigt skönt...

nedan följer lite anteckningar gjorda på ett köpcenter kl 7 på kvällen. Alla affärer var typ stängda och vi väntade på... ja, vad väntade vi på?? läs vet ja!

I väntan på få uppleva en riktigt svenskkväll (kommer snart till vad en sån innebär), sitter vi och försöker fördriva tiden på ett köpcenter i Nairobi. Markus pluggar swahili ur ett nyinköpt ”lonely planet” häfte, och jag nördar mig vid datorn...

En svenskkväll innebär följande – bio, choklad, popcorn, läsk och korv med bröd. Allt för summan 35 kr.. såå fint det kommer bli... den börjar om en och halv timme (tror jag lägger upp detta imorgon, onsdag) ((gick ju inte så bra, det där försöket)), så nu ska jag försöka underhålla er så länge batteritiden räcker (90% just nu)

Where to begin??
Vi är alltså i Nairobi nu, vilket är väldigt skönt! För första gången kan vi smälta in i omgivningen och bara ”vara”. Visserligen har vi en ledig dag i veckan hemma i Nakuru, men där vet folk vilka vi är osv. Kan liksom inte riktigt bara ”vara”, om ni fattar. Hur som! I Nairobi kan vi det. Här finns gott om wazungus (vita, i Nakuru och på de lite mer ”lantiga” ställena är detta en lite mindre vanlig syn)och så länge man håller sig borta från marknadsplatserna så har öronen frid och fröjd :) rätt skönt faktiskt...

Sawa Sawa (Okej Okej), då har jag tömt ut den frid som jag och Markus känner nu! Batteritiden är nu nere på 80 procent, och bion börjar om timme och 10 minuter.. Sasa Markus alienda choo

Idag fick vi förresten erfara hur liten världen är! Vi hade precis slått oss ner för att äta middag på ett köpcenter när Markus börja ”nee:a” en massa.
Nee!, Nee!, Nee!

Våra kursledare uppifrån Sida-centret i Härnösand slog sig för att äta, några meter ifrån oss :) Väääldans kul – Sanna och Rut är namnen, och vi slog sällskap med dem i en och halv timme! Läser ovannämnda detta så tack än en gång och hoppas flygresan hem gick bra ;) väldigt kul att träffa er... En tredje person från Sida – Alex, fick vi också hälsat på och snackat lite med.

Sååå 70% datapower och 62 minuter kvar tills vi ska entra biosalongen! Markus har sagt uttryck följande de senaste minuterna (utan mellansnacka och respons från mig)
1.typ: nee oooj , vad jag njuter nu!
2.barn är fantanstiska! tänk o va farsa!

:) han e på gott humör! 45 min kvar & 60%...

Under denna resa har det blivit mycket afrikansk musik för vår del. Markus uppdaterar ständigt vår skivsamling, och med tiden får vi självklart våra favoriter. Gå in på youtube och sök på P-Square – No One Like You, vädligt bra...(kanske inte så afrikansk muski och för sig, men de är ju trots allt från nigeria) Den bästa är dock ”Binti Kiziwi”... vill ni ha något att göra, så kolla den ;) ni som kan swahili kan ju kanske till och med höra vad han sjunger.. ”huuur bra som helst” eller hur Jörn??

37 min.. 50 %... snart ”e vi i Sverige” :) hmm.. har tyvärr lite idétorka

den idétorkan tog tyvärr aldrig slut, så jag stängde datorn. Bion va kass – men de gjorde ingenting... skönt att vara i Sverge för ett par timmar!

Två volentärer från Emali, Sanna och Helena, anslöt med oss i Nairobi och de hängde med oss hem i ett par dagar, för att sedan fortsätta sitt turistande västerut, till Kisumu. Ett väldigt trevligt besök, verkligen! Höjdpunkten var en motorcykel-safari längs med sjön Lake Elementaita, som ligger i närheten av Nakuru. Helt fantastikt! På grund av brist i författarkunskaperna (och ork) låter jag bilderna berätta.



Tack för besöket tjejer! Ses snart igen!
Sååååååå.... tror det var allt för denna gången...ni får lite bilder till..Vi hörs! Ciao





Trust in the Lord with all
you heart and lean not on
your own understanding;
in all your ways acknowledge
him and he will make your
paths straight. Ord. 3: 5-6

Kommentarer
Postat av: Johaaaaanna

Haha. Ni var tvugna att lägga upp en bild när han bajsar också.. :P haha.

Saknar er killar!!!!

2008-11-26 @ 11:37:47
Postat av: David

Hej och tack för inbjudan, jag längtar så efter att få komma ner till värmen och till er och alltihopa!.. ska bli riktigt nice att få fira jul med er!..



Markus, du ser så vuxen ut på bilden, skägg och en ödmjuk och härligt kramgo kille lixom.. bless!:)



ses snart.. typ bara 11 dagar till!!!!!!! - david.

2008-12-01 @ 11:11:35
Postat av: Ulrica

Habari Tomas na Markus? Habari sa Kenya?

Sasa nitarudi Sweden (baridi na giza)baada safari nzuri sana wa Ilemera, Tanzania. Nimekaa pamoja Catharina na tumefurahi sana wa kijijini. Äh nu orkar jag inte längre! Vad kul att hitta er blogg och läsa om hur ni har det. Vi har haft tre helt underbara månader i Ilemera, söder om Bukoba i nordvästra Tz. Vill tillbaka så fort det bara går.

Ha det bäst!

Ayyyyya na Mungu Awabariki:)

2008-12-10 @ 19:59:37
URL: http://lachouette.blogg.se/
Postat av: Anonym

2008-12-10 @ 20:00:42
Postat av: Ulrica

Habari sa Kenya, Tomas na Markus?

Mimi niliondoka Tanzania kurudi Sweden baada safari nzuri sana wa Tanzania. Äh nu orkar jag inte mer:) Vad kul att hitta er blogg och läsa om hur ni har det. Själv har jag återvänt efter tre helt underbara månader i Ilemera, nordvästra Tanzania (söder om Bukoba). Åh vad jag längtar tillbaka. Hoppas att ni har det fint! Ta hand om er!

Ayyyyaa na Mungu Awabariki:)

2008-12-10 @ 20:05:16
URL: http://lachouette.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0