Zlatan & Ugali

Till en början med vill vi framföra ett varmt tack till Jonas Gustavsson för att vi ligger på tillflykt.se's ”blogg-rad”(och har en otroligt snygg logga!).
I angenämt sällskap med stora bloggprofiler som Stefan Gustavsson och Daniel Astgård känner vi oss ganska små ;), och vi ska verkligen göra vårt bästa för att hålla en någorlunda jämn nivå med män innesittandes på en så pass hög författar -och retorikkaliber. Lyckas vi inte med detta kan vi, till skillnad från ovanstående herrar, skylla på ständiga strömavbrott, slött internet (inget bredband här inte) och en, på grund av solen och värmen, tom idébank.

Till vänster om mig ligger just nu Markus och Amos, pluggandes swahili. Markus går verkligen framåt på detta område, och överraskar ständigt Nakurus invånare med klockrena hälsningsfraser och flytande prutningsförsök.
Jag håller på att lära mig så smått, men säger väl som vanligt (till både swahilistudier och efterhängsna marknadsförsäljare): labda kesho – kanske imorgon.
För tänk själva – att röra en fotboll för första gången i sällskap med Zlatan, att träna höga toner ihop med Josh Groban eller att gå på catwalken bredvid Brad Pitt --> icke kul.
Till stolta föräldrar och, i språkkunskaper, hotade syskon: Nu är Markus inte så ”överbra” som Zlatan är på fotboll, men han gör helt klart stora framsteg och ni förstår säkert principen ;).

I veckan har vi varit ute på Bethesda måndag - onsdag. Har dock varit lite annorlunda program eftersom Karin Gunnarsson-Ekström, missionssekreterare, och därmed vår boss, varit på besök. Bland annat har det varit ett möte med alla anställda inom Bethesda som tog sin tid (no hurry in africa), men det var intressant och kul att vara med på. Självklart har vi också hunnit med att spela lite njebandy – which they love.
Slagsmålstendenser uppstår ibland men då hörs Mr. Swahili´s klara stämma: Msipigani (typ, slås inte), och de slutar genast.



Idag (läs torsdag) har vi vår lediga dag. I förmiddags gick vi en tur på stan, köpte in lite trasiga cykeldäcks-slangar och åt chapati med kyckling. Eftermiddagen har ägnats åt läsning och slangsbellstillverkande (därav det konstiga köpet i föregående mening).

Att gå på gatan i Nakuru idag var en helt annan sak än om man jämför med de första dagarna, precis när vi kommit. Först kan ju nämnas att flesta försäljare känner igen oss och därför mer eller mindre har gett upp frasen ”special price for you my friend”. Desto roligare är att gatubarnen inte kommer och tigger hos oss längre. De vet vilka är, och eftersom att anställda på Bethesda har som policy att varken ge pengar eller köpa mat till barnen på gatan så gör de sig inte besväret. Policyn kommer av att denna, egentligenen snälla gest, gör att tiggande faktiskt blir en grej som funkar för barnen, och de ”uppmuntras” genom detta, indirekt, till att vara kvar på gatan. Istället vill de hälsa och småsnacka lite, vilket är kul!

för den vetgirige: Igårkväll (onsdag) började vi i en tradition i detta hus; varje onsdagkväll samlas jag, Markus, vår vän (och vakt) Amos och slutligen vår nattvakt Robert kring köksbordet för att äta kenyas nationalrätt ugali (majs & vatten) ((mums)).

vi va inne lite på Brad Pitt innan. En annan snygging är Johnny Depp, vars käkben är väldigt tydliga.

Avundsjuk – Enye husuda

att vara avundsjuk är ett destruktivt beteende. Något som inte är destruktivt brukar kan vara motsatsen - konstruktivt

Bra – Nzuri

vi hoppas ni tycker vår swahili-skola är rolig. Rolig på norska är lugn och norska pratas av norrmänn

Kisunguzungu – snurrig i bollen

nått annan som snurrar är vår galax och allt dess innehåll. MAKROEVOLUTION skriker Darwin och Dawkins och vårt fjärde ord blir därför, utan tvekan

Ateist – Mkana Mungu (enligt oss borde det vara hakuna Mungu)

klockan är halv elva och snart ska vi sova


Lala salama – Sov gott (sov tryggt)

Idag vill vi särskilt hälsa till våra kära syskon - hoppas ni har det bra (anna, jag saknar ditt skratt)
Vi hörs!
/thomas och markus

”Be strong and courageous.
Do not be terrified; do not be
discouraged, for the Lord your
God will be with you whereever
you go” Josua 1:9

Kommentarer
Postat av: Sara Imberg

Ni börjar få en samling av inlägg här nu, grattis!...

Har precis kommit hem från en kort dag, var av två av fyra lektioner var idrott, vi spelade innebandy..tänkte lite på er, ni och eran njebandy (det var så va?)...

Ta hand om er! saknar er!!!!!!!

kramar

2008-09-26 @ 14:44:40
URL: http://www.saraimberg.blogspot.com
Postat av: Daniel R

Dear friends!

Vi håller på att avsluta lördagen på Strandhem och det är fullt ös i källaren. Vi har haft en fin helg och avslutar imorgon med mässa i Öa kyrka där Hr. Imberg leder gudstjänsten.



Tack för filmen! Den var mycket uppskattad (jag hade lätt orkat fem minuter till)!

Ni är saknade av oss alla!



Herrens frid!

2008-09-27 @ 23:23:10
Postat av: Jonas Gustafsson

Hello! Och tack för gratisreklamen för Tillflykt! :)

Vill ni, får ni ju gärna länka till Tillflykt.se ute på högersidan här. Och vill ni använda grafiskadesignen, loggan, även här, kontakta Isak Engström så hjälper han er säkert mer än gärna. Han har gjort den nämligen.

2008-09-28 @ 12:16:48
URL: http://tillflykt.se
Postat av: jooossse

haha nu hitta jag var man kommentera! kul. men de va inte så lätt. fick hjälp av emmelie. vi håller koll på er;) nu är jag hemma i örkelljunga, här är bra men saknar mitt fjellhaug! hoppas ni trivs, men de tror jag ni gör! kos dokke! kramar från oss

2008-09-28 @ 19:26:18
Postat av: Henrik Imberg

Ajabaja Markus, du får inte bli för bra på swahili! Det blir ju inte så kul om vi inte har någon chans alls...du får va lite sportslig!

Låter som att ni har det rätt gött måste jag säga, fortsätt med det!



Markus, du ville ha mitt mobilnummer. Här kommer det: 0736-389681



Salamu nyingi!

2008-09-30 @ 17:24:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0